Recent Posts

Κωνσταντίνα (Ντίνα) Φιλιπποπούλου :Γιατί πολιτεύομαι με το ΛΑΟΣ


Είμαι η Κωνσταντίνα (Ντίνα) Φιλιπποπούλου και πολιτεύομαι με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην Αιτωλοακαρνανία. Το 2010, κατέβηκα για πρώτη φορά υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές με τον υποστηριζόμενο από το ΛΑ.Ο.Σ. συνδυασμό «Ελπίδα για τη Δυτική Ελλάδα» και αναδείχθηκα Α' Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.
Γιατί πολιτεύομαι:
Άλλοι το κάνουν για τη δόξα, άλλοι για το χρήμα, άλλοι επειδή …“ακούνε φωνές”… Προσωπικά, αποφάσισα να πολιτευτώ, επειδή κουράστηκα να δέχομαι και να ανέχομαι παθητικά να αποφασίζουν οι άλλοι για εμένα, χωρίς εμένα.
Γιατί τώρα:
Πρόκειται αναμφισβήτητα για τις πιο κρίσιμες Εθνικές Εκλογές της Μεταπολιτευτικής Περιόδου. Η πολιτική διαφθορά, τα οικονομικά σκάνδαλα και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα οδήγησε τη χώρα μας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και την κατέστησε δέσμια των δανειστών. Στις εκλογές αυτές, δεν διακυβεύεται μόνο η οικονομική επιβίωση της χώρας, αλλά και η κοινωνική συνοχή, η εθνική αξιοπρέπεια και, εν γένει, το μέλλον και η ίδια η ύπαρξη της πατρίδας μας.
Γιατί με το ΛΑ.Ο.Σ.:
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που πληροί τις δύο μείζονες για εμένα προϋποθέσεις, ειδικά σε αυτήν την κρισιμότατη συγκυρία για τη χώρα.
1. Αποτελεί τη μόνη γνήσια, σταθερή πατριωτική δύναμη και μάχεται εδώ και 5 χρόνια στη Βουλή για τα Εθνικά ζητήματα (Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, Κύπρος, Βορειοπηπειρωτικό, ομογένεια) και για την προστασία του έθνους μας και του ελληνικού λαού από τις επικίνδυνες συνέπειες της αθρόας λαθρομετανάστευσης.  
2. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι το κόμμα που υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά του Μνημονίου, διαθέτοντας ταυτόχρονα ουσιαστική, σοβαρή πρόταση και ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο για την επιβίωσή μας και τη μελλοντική έξοδό μας από την κρίση.  Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν ως θεμέλιο την παραμονή στο ευρώ και στην ΕΕ, αλλά με ουσιαστική μείωση του δημοσίου χρέους, ώστε αυτό να καταστεί πραγματικά βιώσιμο, την ανάπτυξη, την αναδιοργάνωση του κράτους και την πάταξη της διαφθοράς. Ενδεικτικά, μερικές από τις βασικές προτάσεις μας είναι οι εξής:
- Πρωτοβουλία για προσέγγιση και σύμπραξη με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, ενδεχομένως και με τη Γαλλία), προκειμένου να διεκδικήσουμε από τη Γερμανία και τους «δορυφόρους» της στο Βορρά, μία ουσιαστική συνολική ευρωπαϊκή λύση που θα έχει ως βασικούς άξονες τη συνολική αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους, την αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής στην ΟΝΕ και τις αναπτυξιακές πολιτικές, αντίθετα με την αδιέξοδη και καταστροφική εμμονή στη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή (λιτότητα).
- Αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και κονδυλίων.
- Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τρόπο που να μην οδηγήσει στον αφελληνισμό τους και δημιουργία ενός κρατικού τραπεζικού πυλώνα που θα καλύπτει τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.
- Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ακολουθήσει «κούρεμα» στα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, για ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των χειμαζόμενων επιχειρήσεων.
- Οργανωμένη συμπίεση των τιμών, με πάταξη των καρτέλ και των αθέμιτων πρακτικών των πολυεθνικών, αλλά και μείωση της φορολογίας σε προϊόντα που αποτελούν το βασικό «καλάθι της νοικοκυράς».
- Δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και κίνητρα για την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας.
- Κίνητρα για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μείωση του συντελεστή φορολόγησής τους στο 15%, ώστε να αναθερμανθεί η αγορά.
- Στήριξη της εμπορικής μας Ναυτιλίας και του Τουρισμού που αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, λοιπόν, από όλη την παλέτα επιλογών των κομμάτων που προσφέρονται στους πολίτες σε αυτές τις εκλογές, αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη, πατριωτική, υπεύθυνη και ρεαλιστική δύναμη. Οι εναλλακτικές είναι  είτε κόμματα υποταγμένα στην πολιτική του Μνημονίου και στα κελεύσματα του κεντροευρωπαϊκού άξονα, είτε κόμματα που καταγγέλλουν το μνημόνιο αλλά με έξαλλο λόγο και χωρίς να προσφέρουν ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από αυτό, είτε κόμματα που αφενός επιζητούν την καταστροφική επιστροφή στη δραχμή και αφετέρου εργάζονται για την αποδόμηση του έθνους-κράτους αξιών-πυλώνων που το στήριζαν διαχρονικά.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω στη στήριξή σας!


Tags: ,

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply