Recent Posts

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ‘’ΘΥΣΙΑΣ’’(07/04 & 08/04)ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Ο Αγώνας αυτός περιλαμβάνεται στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας  με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται σε δύο ιστιοδρομίες. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07/04 με διαδρομή Πάτρα – Μεσολόγγι και η δεύτερη την Κυριακή 08/04 με διαδρομή Μεσολόγγι – Πάτρα. Φέτος ο αγώνας  αυτός ήταν διεθνής καθώς υπήρξε συμμετοχή και σκάφους της Γαλλικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίσης  φέτος υπήρξε και συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας  με την νεοσύστατη αθλητική ομάδα του ναυτικού ομίλου Μεσολογγίου με τον προπονητή και αθλητή Ν. Κατωπόδη και τους αγρινιώτες αθλητές Γ. Αλάφη, Β.  Κουτσομήτσο, Χ.Καλτσή  τον αθηναίο Β. Αγγελάτο  και τους μεσολογγίτες Κ. Τσίπρα και Γ. Κουτζαμάνη.  Κατά την πρώτη ιστιοδρομία οι καιρικές συνθήκες(άπνοια και χαμηλής έντασης άνεμοι) δεν ευνόησαν το Αιτωλοακαρνανικό σκάφος που ήταν το βαρύτερο από όλα τα συμμετέχοντα , έτσι μοιραία και παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της ομάδας  δεν κατατάχθηκε. Ρόλο στη τελική κατάταξη επίσης έπαιξε  και η επιβράχυνση (συντόμευση) της διαδρομής από την επιτροπή αγώνα την στιγμή που το Αιτωλοακαρανικό σκάφος κάλυπτε την διαφορά από τα άλλα σκάφη. Κατά την δεύτερη ιστιοδρομία η ομάδα μας πήγε καλά στην εκκίνηση καθώς ο ισχυρός   δυτικός άνεμος  και  η τακτική που ακολουθήθηκε έφεραν την ομάδα μας στις πρώτες θέσεις. Στην διάρκεια του αγώνα  η αναμενόμενη αλλαγή του ανέμου σε νοτιοδυτικό ήρθε συντομότερα  και ανάγκασε  το Αιτωλοακαρνανικό σκάφος να αλλάξει πλεύση σε πρίμα που το σκάφος μας υστερούσε σε αυτήν την πλεύση από τα υπόλοιπα σκάφη. Έτσι μοιραία έχασε γρήγορα την θέση που κρατούσε έως αυτό το σημείο του αγώνα. Τελικά κατατάχθηκε όγδοο στη δεύτερη ιστιοδρομία και ένατο στην γενική κατάταξη

.Ως αποτέλεσμα λοιπόν αυτού του αγώνα μας μένει η προσπάθεια της ομάδας με αντίξοες συνθήκες (κακές καιρικές καταστάσεις, φτωχός εξοπλισμός του σκάφους) .Επίσης η  έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας  αν και ο σχεδιασμός(πλάνο) του αγώνα ήταν πολύ καλός και μας βγήκε, και οι τεχνικές αδυναμίες της ομάδας λόγω  ελλιπής  εκπαίδευσης  τελικά μας αφαίρεσαν την δυνατότητα για διάκριση.

 Βέβαια ως  τον επόμενο αγώνα (19/05 Πατραϊκός) υπάρχει χρόνος για να βελτιωθεί με εξοπλισμό το σκάφος και να ολοκληρωθεί τεχνικά και να δέσει η ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις.

Σημαντικό είναι πάντως ότι για πρώτη φορά μετέχει οργανωμένη ομάδα από την Αιτωλοακαρνανία στους  αγώνες Ιστιοπλοϊας  ανοιχτής θάλασσας της  Ελληνικής  Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.



Tags:

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply