Recent Posts

Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στα Χανιά λόγω κρίσης

Την ανάγκη για παρεμβάσεις και πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης έχει δημιουργήσει η σκληρή οικονομική κρίση και η ύφεση...

Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στα Χανιά λόγω κρίσης
που μαστίζει τη χώρα μας και την Ευρωζώνη.

Την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου με σκοπό την κάλυψη πρωτογενών αναγκών των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του εχθές Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων σε συνεργασία με την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου.

Το παντοπωλείο θα λειτουργήσει σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από τη Μονή, επί της οδού Περίδου ενώ ήδη η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει εκπονήσει τη μελέτη ανακατασκευής του.

Τη διοίκηση του θα αναλάβει πενταμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τον εκάστοτε δήμαρχο, τον εκάστοτε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, έναν εκπρόσωπο προερχόμενο από την μειοψηφία, έναν εκπρόσωπο από την Ι.M. Γουβερνέτου και έναν κοινωνικό λειτουργό.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη η επιτροπή θα συγκροτηθεί άμεσα προκειμένου να συντάξει τον κανονισμό λειτουργίας, που θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κατάρτιση και η τήρηση του μητρώου των ωφελουμένων θα γίνεται με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από την Κοινωνική Υπηρεσία, με τήρηση απορρήτου.

Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ««η αμεσότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στις δυσκολίες που βιώνουν τη σημερινή εποχή».

Από την πλευρά του, ο Ηγούμενος της Ι. Μ, π. Ειρηναίος εξήρε την εν λόγω προσπάθεια, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλάττουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Πρόσθεσε δε ότι η Ι.Μ. είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει και άλλους χώρους για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου και Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης.

www.epikaira.gr

Tags:

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply